A zöld energia

Cégbemutató

A Zöldolaj BB Dízel-alapanyag Termelő és Kereskedelmi Zrt. Magyarország egyik vezető technikai növényolaj előállításával foglalkozó Társasága.

A Zöldolaj BB Dízel-alapanyag Termelő és Kereskedelmi Zrt. Magyarország egyik vezető technikai növényolaj előállításával foglalkozó Társasága. A Társaság 2006-ban alakult, fő tevékenységi köre a növényolaj gyártás, repcemag melegen sajtolása útján, amely mellett az olajsajtolás után visszamaradó repcepogácsát is értékesíti értéknövelt mezőgazdasági állati takarmányként.

A Társaság Visonta/Halmajugrán üzemelteti Mátra Növényolajüzemét, ahol a termelési tevékenységét végzi. Emellett a Társaság Budapesten egy székhelyet is fenntart.
A növényolajgyár 2008-ban kezdete meg termelését és évente 90.000-100.000 tonna repcemag feldolgozását tudja megvalósítani, amelyből 37.000-39.000 tonna finomított technikai növényolaj, repceolaj előállítására nyílik lehetőség, amelyet kizárólag biodízel előállítás céljára értékesít tovább.

A Növényolajüzem a Mátrai Erőmű Zrt ipari parkjában helyezkedik el. Termelése folyamatos üzemben történik a környékbeli dolgozók alkalmazásával. Társaság folyamatos alkalmazotti létszáma 40-45 fő között van.